Hadislerde açıklandığı üzere, Kaim a.s’ın Ensarları’nın Özellikleri

Hadislerde geçtiği üzere, Kaim a.s’ın ensarları şu özelliklere sahiptir:

1. Onlar, 313 kişidir. Batı ve doğu ehlindendir ve ahir zamanda, doğudaki mümin, batıdaki arkadaşını görebilecektir.

2. İmam Mehdi a.s’ın ashabının Kaim’i, kendisi ve Şiası arasında haberleşebileceği birşeye sahiptir. Şialarının duyuşları, görüşleri, Kaim onlara ne yolluyorsa, genişleyecektir.

3. Çoğu genç erkektir ve aralarında yaşlı insan çok azdır. yemeğe konulan tuz kadardır. Yani 313ün içinde çok az sayıda yaşlı adam olacaktır.

4. Kaim’e zafer verecek olan insanların çoğu önceden müşriktir. Aya ve güneşe tapanlar hadisinde geçtiği üzere ya da çoğu önceden Şia değildir.

5. İmam Mehdi a.s’ın 313 ashabı, gazap ordusu olarak geçmektedir ve bulut kümesi gibi biraraya gelecektir.

6. 313’ün ilki, İmam Mehdi a.s’ın oğlu Ahmed el Hasan a.s’dır ve yakın olanların ilkidir diye çağrılmıştır, peygamber efendimiz saas’in vasiyetine istinaden.

7. 313 ayrıca asabe olarak çağrılır ki bu da bir grup insana rivayet eder ve onlara böyle denir çünkü inançlarına/imanlarına tek bir fitne bile zarar veremeyecektir ve bilmekteyiz ki ahir zamanda fitne alimlerden gelir. Bir hadis vardır ki, asabeden ve İmam ALi a.s’ın neslinden olan bir genç olacak ve Fatima as’a zulmeden o iki cesedi mezarlarından çıkaracaktır. Bu kişi, Ahmed el Hasan a.s’dır. İmam Mehdi a.s değil.

8. Bayrak sahibi, Yemani. Ve tabi ki, 313’tendir. Siyah bayrakların sahibidir ve saklı bir zürriyeti vardır. Zafer onunla olacaktır, ensarlarının saçları uzun olacaktır (saç, ilim demektir) ve her kim onlarla savaşırsa yenilecektir.

9. Kaim’in ensarlarından bir kısmı, Horasan ordusu’ndan olacaktır ve Mehdi a.s’ın buyruğu ile yönetilmesi emredilecektir. Bu ordunun bir neferi vardır ve bu nefer, doğudan siyah bayraklarla yükselecektir.

https://www.facebook.com/groups/ansartraining/permalink/830266187015458/?pnref=story


Yorum bırakın