Mehdi a.s bazı “haram” işler ile hükmedecektir!

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla,
Hamdolsun Alemlerin Rabbi olan Allah’a. Allah’ın salat ve selamı, Hz. Muhammed (saas) ve onun Ehlibeyt’i (as), İmamlar ve Mehdiler üzerine olsun

Soru: Imam Mehdi a.s’ın sünneti, aynı Enbiya ve Resuller’in sünneti gibidir. İmam a.s veya Vasisinin, bazı haram olan işleri yapmalarının veya onlara emir verip hüküm sürmelerinin mümkünatı var mıdır?

Cevap: Evet. Imam a.s, bazı insanlar ve hatta kendi bazı ashabının, onun şeriata karşı olduğunu düşündükleri işleri ve maddeleri yapıp, uygulayacaktır. Bazı Ehlibeyt a.s’ın hadis ve rivayetlerinde de geçtiği üzere, IMAM A.S, eski bazı peygamberler ve enbiyanın hükmüyle hükmedecektir, ki onun bazı ensarları, ona itirazda bulunacaktır. Lakin sonra, bunun meşru ve doğru bir iş ve madde olduğu açığa çıkacaktır. Çünkü o işi yapan kişi, IMAM MEHDI A.S’dır. Ve eğer ki, birisinin bir maddede şüphesi varsa, şaşkınlar ve ikilemde kalanların hidayetçisine, ki bu, Rahman, Rahim ve herşeye gücü yeten Subhan ALLAH’tır, müracatta bulunsun ki, onu (şüphelendiği maddeyi), O svt, rüyayla ya da, onun ve ALLAH’ının arasında olan her yolla, aşikar edip açığa çıkartsın.

IMAM BAKIR A.S buyurur: “HZ. KAIM A.S, bazı olguları yargılayacaktır, ki onun bazı sahabeleri -onun yolunda kılıç bile çekmişlerdir- onun yargısına, ki bu, HZ ADEM A.S’ın yargısıdır, itirazda bulunacaktır. Ve Kaim a.s da, onları kuyruğa dizip, kellelerini alacaktır. İkinci seferde, bazı olgular için yargılayacaktır. Yine, bazı onun yolunda kılıç çeken sahabesi, onun yargısına, ki bu HZ DAVUT A.S’ın yargısıdır, itirazda bulunacaklardır. Ve yine, onları, önüne getirip kellelerini alacaktır. Ondan sonra, üçüncü kez bazı olguları yargılayacaktır. Yine, onun yolunda kılıç çeken sahabeleri, onun yargısına ki, bu HZ IBRAHIM A.S’ın yargısıdır, itirazda bulunacaklardır. Ve yine, onları, kuyruğa dizip kellelerini alacaktır. Ve son kez, bir kez daha yargılayacaktır ki o, HZ MUHAMED A.S’ın yargısıdır, ki bu sefer hiç kimse itirazda bulunmayacaktır.” (Bihar’ül Envar c.52 sayfa 389)

Ahmed el Hasan
Müteşabihat c.3 soru 105


Yorum bırakın