Şifa için Dua

Soru 589: Kuran’dan ve Allah tarafından geçim refahı için kabul edilen bir dua bilmek istiyorum. Ve ayrıca, iyileşmek için başka bir dua daha bilmek istiyorum.

Gönderen: Fatima -Beyrut

Cevap: Bismillahirrahmanirrahim. Elhamdulillahi Rabbil Alemin.
Allahumme salli ala Muhammed ve ali Muhammed, el eimma vel mehdiyin ve sellim teslimen kesira

İyileşmek için, cansiparane (kalben) sürekli bu duayı okuyun:

“Ya men ismuhu devâ ve zikruhu şifâ. Ya men yec’alu’ş-şifâe fî ma yeşâu mine’l-eşyâi salli alâ Muhammedin ve Âl-i Muhammedin vec’al şifâ [başkaları için dua ediyorsanız, burada adlarını zikredin ya da şifâî deyin] min hâza’d-duâî fî ismike hâzâ “Ya Allah” 10 kez, “Ya Rab” 10 kez, “Ya Erhamerrahimin” 10 kez.

Anlamı:

“Ey ismi dertlere deva olan Allah, ey zikri hastalıklara şifa olan Allah, ey istediği her şeyde şifa bulduran Allah, salat ve selamın Muhammed ve Ehlibeytine olsun. Okuduğum bu isimleri benim için şifa karar ver; “Ya Allah” 10 kez, “Ya Rab” 10 kez, “Ya Erhamerrahimin” 10 kez.

Ahmed el-Hasan
Muharrem el-Haram/1432 Hicri
Cevab’ül Münir c.6

وللشفاء أقرئي هذا الدعاء دائماً وبحضور قلب: (يا من اسمه دواء، وذكره شفاء، يا من يجعل الشفاء فيما يشاء من الأشياء، صلّ على محمد وآل محمد، واجعل شفاء (وتذكر الاسم إن كان غيرك أو ياء المتكلم أي تقول شفائي) من هذا الداء، باسمك هذا “يا الله عشر مرات”، “يا رب عشر مرات”، “يا أرحم الراحمين عشر مرات
أحمد الحسن
محرم الحرام/ 1432 هـ)) الجواب المنير عبر الاثير الجزء السادس.


Yorum bırakın