Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular:

1. Hadislerde, Ahmed el Hasan’dan bahsediliyor mu?

Ahmed El Hasan a.s’dan, hem Sünni, hem de Şii hadislerde bahsedilmiştir. Hepsinde, kendisi, “YEMANİ” olarak çağırılmaktadır. Öyle ki, bu hadislere göre onun bayrağı Mehdi’nin çıkışı esnasındaki tek hidayet bayrağıdır.

Sünni Kitaplarda:

Resulullah saas buyurdu: “Biraraya gelip, kime biat ettiklerine bakacaklar ve bu durumdayken, cinden ya da insandan duyulmamış bir ses işitecekler: “bu kişiye biat edin – ismi ne budur ne de şu; fakat o, Halife olan Yemani’dir” El-Kitab El-Fiten s.241

Şii Kitaplarda:

İmam Bakır a.s buyurdu: “Bayrakların içindeki tek hidayet bayrağı, Yemani’nin bayrağıdır. Çünkü sizi sahibiniz olan Hz. Mehdi’ye davet edecektir. Yemani huruc ettiğinde halkın ve tüm Müslümanlar’ın silah satması haram kılınacaktır. Yemani huruc ettiğinde, ona doğru kalk. Şüphesiz onun bayrağı, hidayet bayrağıdır. Herhangi bir Müslüman’ın, onun karşısında kibirlenip, isyan etmesi helal değildir. Her kim bunu yaparsa, o ateş ehlindendir. Zira o, hakka ve doğru yola davet etmektedir.” (Gaybeti Numani s.264)

Ayrıca, Ahmed el Hasan a.s, Resulullah saas’in Vasiyeti’nde geçen, Mehdi a.s’ın Vasisi ve Elçisi’dir. Daha fazla bilgi için, lütfen tıklayınız.

Resulullah saas buyurdu: “Horasan’dan siyah bayrakları görürseniz, buz üzerinde sürünmek zorunda kalsanız bile, onlara doğru gidiniz. Zira, içlerinde, Mehdi’nin Halifesi vardır.” El-Fiten ve’l Melâhim kitabı s.53

2. Ahmed el Hasan Kimdir?

1. Vaad Edilen Yemani
2. Mehdi’nin torunu ve Halifesi
3. İlahi Adalet Devleti’ni yönetecek 12 Mehdiler’in İlki’dir

3. On İki Mehdi dediniz?! Ben, tek bir MEHDİ olduğunu biliyordum?!

“Mehdi” kelimesinin anlamı, “Hidayet Eden” demektir. Bu bir ünvandır.
Peygamber Efendimiz saas ve onun Ehlibeyt’i a.s bir çok kez bahsetmiştir ki, bir Mehdi’den daha fazla Mehdi olacaktır.

İlahi Adalet Devleti’ni kurmada çok özel bir role sahip olan, 12. İmam Mehdi (Muhammed ibn el Hasan el Askeri a.s) vardır. Ve, kendisinden sonra, bu Adil Devleti yönetmeye devam edecek olan, onun 12 Vasisi vardır. Bunların herbiri, babadan oğula, birbiri ardınca gelecek ve 12.İmam Mehdi a.s’dan sonra, Adalet Devleti’ni, ricat’a kadar yönetecektir.

Sünni kitaplarda:

Umdat el Kari Şerh, Badir el Din el Ayni el Hanefi’den nakleder: “Mehdi’den sonra, ahir zamanda 12 kişinin daha gelmesi mümkündür….” Ve devam eder: “Ve ondan sonra, onun oğlu hükmedecektir. Ve bununla beraber toplam, 12 kral olmuş olacaktır. Herbiri, bir İmam Mehdi’dir. Ve Ka’ab el Ahbar’dan; 12 Mehdiler olacaktır ve sonra Allah’ın ruhu inecek ve Deccal’i öldürecektir” Ebi Hatem’in oğlunun Tefsiri, hadis no:13730

Ebi Hatem, Ka’ab el Ahbar’dan nakleder: “Onlar 12’dir. Ve hepsi vefat edecektir. Onların yerine, benzer olan bir 12 kişi daha gelecektir. Ve bu, Allah’ın, bu ümmete olan sözüdür.” Ve ardından şu ayeti okur (Nur:55): “Allah, içinizden, iman edip de salih ameller işleyenlere, kendilerinden önce geçenleri egemen kıldığı gibi onları da yeryüzünde mutlaka egemen kılacağına, onlar için hoşnut ve razı olduğu dinlerini iyice yerleştireceğine, yaşadıkları korkularının ardından kendilerini mutlaka emniyete kavuşturacağına dair vaadde bulunmuştur.” Ve devam eder: “Ve, bu İsrailoğulları’nın işidir.” İbn Ebi Hatem al Razi c.8, hadis no:2628

Şii hadislerinde:

İmam Cafer-i Sadık a.s buyurdu: “Kaim’den sonra aramızdan, Hüseyin’in neslinden 12 Mehdi olacaktır.” Gaybet-i Tusi s.385

İmam Seccad a.s: “Kaim, aramızdan çıkacak. Ve ondan sonra, 12 Mehdi gelecek” Şerh’ül Ahbar 3/400

Diğer bir delil ise, İmam Rıza a.s’ın, İmam Mehdi a.s için yapılmasını buyurduğu duadır: “Allah’ım! Ona, ailesine, oğluna, zürriyetine ve ümmetine, onu nasıl memnun etmek istiyorsan, onları ver. Ona, tüm krallıklarda melik olmayı ver…” Ve şuraya kadar gelir ve sonra devam eder: “Allah’ım onun halifelerine rahmet et ve ondan sonraki İmamlar’a…”Musbah el Mutahajid, Şey Tusi s.409

Bu noktada şunu da belirtmekte fayda vardır ki, 12.İmam Muhammed Mehdi bin Hasan a.s, kendisinin 12 Vasisi’nden daha yüksek bir rütbededir.

4. Peki nasıl olur da, kimse, Yemani’nin, Mehdi’nin Halifesi olduğunu bu zamana kadar bilmedi? Neden daha önce hiç kimse bu bağlantıyı kuramadı?

Ebu Cafer (a.s) buyurdu:
“Ve Mehdi, Mehdi (Hidayet eden) diye çağrılmıştır çünkü, o saklı meseleye hidayet eder.”
Gaybet-i Numani s.243

Birçok ulema, Yemani meselesini ele almış olsa da, yaptıkları araştırmanın çoğu süpheli, muğlak kalmıştır. Ve araştırmacılar, hadislerle, kodları, birleştirip, doğru şekilde deşifre edememişlerdir. Ancak, onların bu konuda başarısız olmuş olmaları, ihmalkarlıklarından değildi. Yemani meselesinin muğlak kalması, Allah svt’nın hikmeti idi. Ki böylece, hak olan kişi gelsin ve o, bunu açığa çıkartabilsin. Bu sebepten de, kendisine ait olmayan bir bilgiyi, sahte kişiler iddia edemedi.

İmamlar a.s, Yemani meselesini, bilerek; sembolik ve rivayetleri düzensiz bir şekilde sundular. Çünkü amaçları, ilk olarak, düşmanlarından bunu saklamak, ikinci olarak da, yalan olduğuna dair iddiaların artmasını önlemek idi. Ve üçüncü olarak da, böyle yaptıklar ki, bu mesele, sadece gerçek Yemani tarafından açıklanabilsin. Diğer bir deyişle, Yemani meselesi, yüzlerce parçaya bölünmüş bir puzzle gibidir. Her bir parça, sanki bir kitabın kıvrımları içinde saklanmaktadır. Bu nedenle, araştırmacı, bu parçaların hepsine birden bakmalı ve hepsini kitaplardan toplamadır ki, ortaya resmin tamamını çıkartabilsin. Bu zor ve yorucu bir iştir ve ilahi destek ve yönlendirme gerektirir.

Maliki Ceheni şöyle der: İmam Caferi Sadık aleyhisselam’a şöyle arzettim: Bizler bu emrin sahibini halkın hiçbirinde bulunmayan sıfatlarla vasıflandırıyoruz. Şöyle buyurdu: “Sizlerin buna gücünüz yetmez. Öyle ki kendi (devletinin) vasıflarını o sizlere delil olarak getirecek ve sizleri o (devlete) davet edecek.” Gaybet-i Numani, bab 22, hadis 3

5. Bir sürü kişi ben Mehdi’yim diyor. Ahmed el Hasan’a özellikle neden inanayım?

Allah svt’nın Hücceti, şu 3 şeyle tanınır. Vasiyet, ilim ve Allah’ın Hakimiyetine (Hakimiyetullah) davet… Seyyid Ahmed el Hasan a.s da bu 3 şeyle gelmiştir. Ayrıca bunların yanında, daha bir çok delil ile de, kendisinin gerçek Yemani olduğunu kanıtlamıştır:

Peygamber Efendimiz saas’in Vasiyeti (buraya tıklayınız)
Ehlibeyt a.s’ın Hadisleri (buraya tıklayınız)
İlahi İlim (buraya tıklayınız)
Rehberlik
Mübahele
İnananların gördüğü rüyalar ve keşf’ler
Mucizeler
Gaybi meseleler

Ve yukarıdakiler benim için yeterli değildir diyenlere, Seyyid a.s şu şekilde yanıt vermiştir:

“Gayb’a inanmanin en kısa yolu, yine Gayb’a sormaktır. 3 gün oruç tutup, Peygamber’imiz Hz Muhammed saas’in kızı Hz Fatima s.a hatrına yalvarıp, Allah’tan rüyanızda veya keşf (uyanık halde) iken, işaretlerle, size gerçeği göstermesini isteyebilirsiniz.”

Veyahut, Allah svt’ya istihare yapabilirsiniz. İstihare nasıl yapılır, lütfen tıklayınız.

6. Eğer Ahmed el Hasan, gerçekten Mehdi’nin Halifesi ise, neden o kadar az takipçisi var?
Allah svt, Kuran’da buyurmuştur:

“Sen Allah’ın kanununda hiçbir değişiklik bulamazsın. Sen Allah’ın kanununda hiçbir sapma bulamazsın.”
(Fatır Suresi:43)

Ve, Peygamber ve Elçiler a.s’ın kıssalarına baktığımız zaman, hepsinin sadece çok az sayıda takip edeni olduğunu görürüz.

Hz. Nuh a.s örneğin;

“Nihayet emrimiz gelip, tandır kaynamaya başlayınca (sular coşup taşınca) Nûh’a dedik ki: “Her cins canlıdan (erkekli dişili) birer çift, bir de kendileri hakkında daha önce hüküm verilmiş olanlar dışındaki âilen ile iman edenleri ona yükle.” Ama, onunla beraber sadece pek az kimse iman etmişti.”
(Hud Suresi:40)

Esasen, Allah svt, bunun, her çağa uyan, genel bir kural olduğunu bizlere bildiriyor:

“Eğer yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece yalan uyduruyorlar.”
(Enam Suresi: 116)

7. Ahmed el Hasan’ı takip etmeyen kişilerin hepsinin, cehenneme gideceğine inanıyor musunuz?

Bunun kararını ancak ve ancak Allah svt verir. Kimsenin haddine değildir, kimin cennete ya da cehenneme gideceğini bilmek.

Lakin, bizler insanları, Allah’ın Halifesi’ni takip etmeye, ondan öğrenmeye ve herkesi Allah’ın hakimiyet bayrağında tek bir ümmet olmaya çağırıyoruz.

Ayriyeten, herkese, İmam Bakır a.s’ın söylediği, şu hadis-i şerifi hatırlatıyoruz:

İmam El Bakır (a.s.) şöyle buyurmuştur: “Bayrakların içindeki tek hidayet bayrağı, Yamani’nin bayrağıdır. Çünkü sizi sahibiniz olan Hz. Mehdi’ye davet etmektedir. Yamani huruc ettiğinde, silah satmak haramdır. Yamani huruc ettiğinde ona doğru ayağa kalk. Şüphesiz onun bayrağı, hidayet bayrağıdır. Herhangi bir müslümanın onun karşısında kibirlenip isyan etmesi helal değildir. Her kim bunu yaparsa, o ateş ehlindendir. Zira o, hakka ve doğru yola davet etmektedir.” – Gaybeti Numani s.264

Bu sebepten, Yemani’ye biat etme meselesi çok ciddi bir meseledir ve kesinlikle hafife alınmamalıdır.

8. Ahmed el Hasan’ı görebilir miyim? Bir resmi var mı?

Hayır. Ahmed el Hasan’ın resmi veya videosu yoktur.

2007’den önce, Ahmed el Hasan’ın kapısı, kendisini ziyaret etmek isteyen herkese açıktı. Lakin, Iraklı askeri kuvvetler tarafından evine yapılan saldırıdan sonra, eşi ve çocukları ile birlikte evinden ayrılmak durumunda kaldı. O zamandan beri, kendisi gaybettedir ve yeri sadece kendisine çok yakınları tarafından bilinmektedir.

Ahmed El-Hasan neler olduğu ile ilgili bir yazı yazmıştır:

Velhasıl, ben bu toprak parçasını 2007’de, eşim ve çocuklarımla terk ettim. Ve sadece birkaç saat sonra; bu toprak parçasına, taklit mercii tarafından el konuldu. Gönderdikleri güçler buraya saldırı gerçekleştirdi ve beni bulamayınca bu toprak parçasını ele geçirdiler. Adamlarını oraya yerleştirdiler. Ve bir süre sonra da, orayı terk ettiler. Nasıl da Fedek’e benziyor! Onların bu iğrenç hareketleri nasıl da annem Zehra (s.a)’nın evine saldırı gerçekleştirenlerin hareketlerine benziyor!

9. Ahmed el Hasan neden TV’ye çıkmıyor? Eğer TV’ye çıksa, ona daha çok kişi inanacaktır

Bununla ilgili Ahmed el Hasan a.s’ın cevabı aşağıdadır:

“Bir kişinin videoya vb çıkıp, ben Mehdi’yim demesiyle, herşeyin sonuçlanacağını mı düşünüyorsunuz?! Ve böylece insanlar da, onun bu dediğine inanacak ve o inkar edenler bile, bu kişinin Mehdi olduğuna inanacak mı sanıyorsunuz?! Kuran okudunuz mu?? Nuh adında bir Peygamber duydunuz mu? Nuh a.s’ın, ne kadar uzunca insanları çağırdığını ve ona kaç kişinin iman ettiğini biliyor musunuz?? İbrahim, Musa, İsa a.s ve Muhammed saas’i duydunuz mu? Onların, maddeden ve bu dünyevi hayattan, bakış açıları silinmiş olan insanlardan ötürü, ne kadar acı çektiğini biliyor musunuz??”

Bu cevapta, Ahmed el Hasan a.s, önceki cevapta bahsi geçen ayetten bahsediyor:
“Sen Allah’ın kanununda hiçbir değişiklik bulamazsın. Sen Allah’ın kanununda hiçbir sapma bulamazsın.” (Fatır Suresi: 43)

Ayrıca, Allah’ın hüccetleri, palyaço ya da sirk sanatçısı değillerdir, ne de sokaklarda insanlar arasında, onları hayran bırakacak hareketler sergileyen cambazlar/akrobatlar değillerdir.

Allah’ın, Kuran’da beyan ettiğine istinaden, O (svt), bizden, gayba iman etmemizi istemiştir. Hatta O (svt), şimdiki mucizeleri yaptığı zaman, onların içinde bir oda bırakıyor, gayba inanmaları için.. Ve O (svt) onları, gayb için bir oda bırakmazsızın, mucizelere mecbur bırakmıyor. Ve mucize sebebiyle iman edenlerin imanını da kabul etmiyor. Kuran’daki Firavun’un hikayesi bu konu hakkında meşhurdur. Zira, Allah’ın, Firavun’un iman edişini reddetmesinin, işaretin zorlayıcı ve gayb için bir oda bırakmadığı gerçeğinden başka bir sebebi yoktur.

Son olarak, Ahmed el Hasan a.s’ın hak olduğu ile ilgili bir çok kanıt vardır. Ve gören gözlere sahip olanlar, ona inanmak için, TV’ye ya da video’ya ihtiyaç duymayacaklardır.

10. Anlamıyorum! Mehdi’nin Halifesi neden saklanmak zorunda olsun…?!

Bu durum, tarihte, Allah’ın dininde ilk kez olan birşey değil. Musa a.s, Firavun’un askerlerinden birini öldürdüğünde, sarayı terk etti ve tam 11 sene boyunca saklandı.

“Mûsâ korku içinde etrafı gözetleyerek şehirden çıktı ve “Ey Rabbim! Beni bu zalim kavimden kurtar” dedi.” (Kasas Suresi: 21)

Ayrıca Peygamber Efendimiz saas’in ünlü hikayesini de hatırlamalıyız. O saas, Kureyş’ten, Mekke’den Medine’ye gecenin bir yarısında kaçmıştır.

11. Dünyada çok büyük adaletsizlik var. Ahmed el Hasan, bununla ilgili ne yapmakta?

Ahmed el Hasan a.s, Müslümanlar’ı, ruhsal ve manen, Mehdi a.s’ın kıyamına hazırlamaktadır. Mehdi’nin ordusunun, birdenbire nasıl biraraya geleceğini, hiç kendinize sordunuz mu? Çok açıktır ki, bunun için, bir takım hazırlıkların yapılması gerekmektedir. Sakın düşünmeyin ki, Mehdi a.s’ın ensarları, bulutların üstünden uçarak Mekke’de bir gecede biraraya gelecekler… Eğer, Mehdi’nin kıyamı böyle olsaydı, o zaman Mehdi’ye de ihtiyaç olmazdı. Allah svt gökten azap gönderir ve bu işe çabucak bir son verirdi. Bu naif bir anlayıştır ve durum bundan ibaret değildir. Müslümanların, kıyamdan önce, ilk olarak, Allah’a varma yollarını bulmaları gerekir. Yakiyne ulaşmaları gerekir ki, Mehdi a.s’a, yeryüzünde adaleti yaymada, destek olabilsinler…

Ruhsal ve akli olarak bu hazırlığın önemi, Davud a.s’ın, Calut ile savaştığı hikayeden anlaşılabilinir:

Ahmed el Hasan a.s bu konu ile ilgili şöyle yazmıştır:

{“Derken, Allah’ın izniyle onları bozguna uğrattılar. Davud, Câlût’u öldürdü. Allah ona (Davud’a) hükümdarlık ve hikmet verdi ve ona dilediğini öğretti. Eğer Allah’ın; insanların bir kısmıyla diğerlerini savması olmasaydı, yeryüzü bozulurdu. Ancak Allah, bütün âlemlere karşı lütuf sahibidir.” Bakara Suresi: 251

Davud, babasının oğulları içinde en genç olanı idi. Babası onu, koyun gütmesi için yetiştirmişti. Askerlerden sayılmazdı. Ve sapanı, taş atmak için kullandı. Hiç kimse düşünmedi ki, o a.s, savaşı sonlandıracak olan kişi olacak… Sayıyı saymadılar (Davud), ekipmanı da (taşlar) saymadılar (dikkate almadılar)… Bunlar, insanlar tarafından, kaale alınmadı. Fakat sayı da, teçhizat da, Allah’a göre olması gereken, tüm sayıların tamamıydı. Reddedilen taş, Hacer’ül Esved taşı olmuştu.
Bu, insanların hesabıydı pek tabii… Ve diğeri de, Allah’ın hesabıydı… İnsanlar, materyali ve bedeni görür. Oysa, Allah svt, ruhlara ve ihlasa bakar. O svt, bu lütuf sahibi çocuğun, Davud’un, ihlasına baktı ve ona zafer verdi. Ve, bu, Seul a.s’ın yanındakilere, ne de muhteşem bir dersti.. Ki onlar, materyalist mantığa büyük bir ağırlık veren kişiler idi:

“Peygamberleri onlara, “Allah size Tâlût’u hükümdar olarak gönderdi” dedi. Onlar, “O bizim üzerimize nasıl hükümdar olabilir? Biz hükümdarlığa ondan daha lâyığız. Ona zenginlik de verilmemiştir” dediler. Peygamberleri şöyle dedi: “Şüphesiz Allah onu sizin üzerinize (hükümdar) seçti, onun bilgisini ve gücünü artırdı.” Allah mülkünü dilediğine verir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.” (Bakara Suresi: 247)

Ve, Calut’un ordusunun asker sayısını ve ellerinde bulunan ekipmanı görünce, dediler ki:

“Bugün bizim Câlût’a ve askerlerine karşı koyacak gücümüz yok.” dediler. (Bakara Suresi: 249)

Bu önemli derste, Allah svt gösterdi ki, savaş alanında, O’na olan ihlastan önce, mantığın hiçbir değeri yoktur. Böylece, O svt, Calut’un, en modern ve öldürücü silahlarla bezeli ekipmanını ve çok sayıdaki ordusunu, Davud’ın ihlası ile karşı karşıya bıraktı.

Ve bugün, bizler, bu ders için büyük bir ihtiyaç duymaktayız ki böylece, sadece yeryüzünde bulunan ve bizi, şeytan ve askerleri ile yüzleşmede durduran, bu materyalistik hesaplamaları yapmadan, ihlasın ve Allah’a dayanmanın ne demek olduğunu öğrenebilelim.}

Evet.. Bundandır ki, Mehdi a.s’ın Halifesi şu an, sözle cihad etmekte ve insanları kılıçla cihada, ruhsal olarak hazırlamaktadır…


Yorum bırakın