12.’lerin hayali Ahmedi ile Ensarların gerçek Ahmedi

12.’lerin kafasındaki hayali Ahmed ve Ensarların gerçek Ahmed’i:

Hadislerdeki Ahmed, Ahmed el Hasan olmasaydı, Onikicilere göre nasıl olurdu?

Hayali Ahmed: Ahmed, vasiyetin fiziksel bir kopyası ile gelecek ama vasiyeti iddia etmeyecekti.

Gerçek Ahmed: Ahmed el Hasan vasiyetteki konumu iddia etti ve İmam Sadık aleyhisselam buyurmuştur ki Bu mesele gerçek sahibinden başkası tarafından iddia edilmeyecektir.

Hayali Ahmed: Ahmed, zuhur edecek, ayı ikiye ayıracak, tüm Şialar ona iman edecek, bulutların üstünde uçacak ve biz onun 312 ashabını göreceğiz.

Gerçek Ahmed: Hadislerde geçtiği gibi Şialar imtihan edilecek, ihtilafa düşecek ve geriye çok azı kalacak. Mehdi’nin çağrısına iman eden Araplar çok az olacak. Zaten rivayetlerde diyor ki Beni Fatıma onu parçalara ayırmak isteyecek. Öyleyse Şiaların onu kabul etmesi için nasıl her şey bu kadar kolay olabilir?

Hayali Ahmed: O, Şiadır ama masum değildir. Hatta ondan yüz çevirseniz bile cehenneme gitmezsiniz. O, sadece bir takipçidir.

Gerçek Ahmed: O, Şiadır ve masumdur da çünkü onun ismi Peygamberin vasiyetinde geçiyor ve pek çok rivayet onu Fatıma aleyhesselam ve Ali aleyhisselamın soyundan bir İmam olarak sayıyor. O, aynı zamanda ilk Mehdi’dir de. Bir İmam Şia olabilir mi?
Evet, Hz. İbrahim aleyhisselam Şiaydı, hem de aynı zamanda İmam ve Peygamberdi.

Hayali Ahmed: Ahmed, Yamani değildir fakat İmam Mehdi aleyhisselama en yakın kişidir ve Onun direk oğludur.

Gerçek Ahmed: İmam aleyhisselamın direk oğlu olan bir Ahmed varsa, vasiyetteki konum Ahmed el Hasan tarafından çoktan iddia edilmişken nasıl kendisinin onun gerçek sahibini olduğunu ispat edebilir? Hadislerde geçtiği üzere Yamani’nin bayrağı dışında, İmam Mehdi aleyhisselamdan önce kalkan tüm bayraklar, tağut tarafından kaldırılmıştır. Öyleyse bu Ahmed, Yamani değilse tağuttur. Ve gerçek Ahmed, Yamani’dir.

Hayali Ahmed: Ahmed, İmam Mehdi aleyhisselamın zuhurundan sonra gelir. İmam aleyhisselam zuhur ettikten sonra evlenir, çocuk sahibi olur ve gelecekte Ahmed zuhur eder.

Gerçek Ahmed: Az önce zikredilen durum gerçekleşirse, büyük gaybet döneminde İmam Mehdi aleyhisselamın meselesini başarıya ulaştıracak Mevla kim olur? İcmayla sahih olan bir rivayette geçer ki “Bir İmamın meselesini ancak onun gibi bir İmam başarıya ulaştırabilir.” Bu Mevla, İmam Mehdi aleyhisselamın meselesini başarıya ulaştırır ve O, İmamın yerini bilen tek kişidir ve ona en yakın kişidir ve O, Ahmed’dir.

Ensar Zolfigar


Yorum bırakın