HADISLERDEKI 2 FARKLI MEHDI

Şimdi öncelikle, Mehdi ile ilgili hadisleri incelediğinizde, Ehlibeyt as’ın 2 farklı Mehdi’den bahsettiğini görürüz..

Huzeyfe ibn El Yaman, Peygamber Efendimiz saas’in Mehdi hakkında şöyle söylediğini duydu:

“Ona rukn ve makam arasında biat edilecek. Onun ismi Ahmed, Abdullah ve Mehdi. Bunlar onun 3 ismidir” Gaybet Tusi s.305, 299, 454, 470 / Bihar’ul Envar c.52 s.291 / Muchem Hadis Korani c.1 s.453

Biliriz ki, 12. İmam Mehdı as’ın adı Muhammed’dir, Ahmed değil.. Demek ki, burada, baska bir Mehdi’den bahsetmiş Peygamber Efendimiz saas bizlere… Ve bu Mehdi’nin adı Ahmed demiş, Muhammed değil.

Buna bir örnek daha verelim:

Imam Muhammed el Bakır a.s: “…Ka’im’in 2 ismi var: Biri saklıdır ve diğeri de aşikar’dır(açık/bilinen). Saklı olan Ahmed ve aşikar olan da Muhammed’dir.” (Kamal El-Din cilt 2. s. 653)

Burada da gördüğümüz üzere, saklı olan Kaimler’den birinin ismi Ahmed, denmiş. Ve aşikar olanı zaten hepimiz biliyoruz, Kendisi 12.İmam Muhammed a.s’dır.

MEDİNE’DE DOĞAN MEHDİ

(N. b. Hammad) Imam Ali(as)’dan tahric etti. O dedi ki: “MEHDI’NIN DOĞUM YERI MEDINE’DIR, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Ehli Beyt’indendir. İSMI PEYGAMBER EFENDIMIZ (S.A.V.)’IN ISMIDIR. HICRET EDECEĞI YER BEYTÜL MAKDIS’DIR (KUDÜS). Sakalı sıktır, gözleri sürmeli olacaktır. Dişleri parlaktır, YÜZÜNDE BIR BEN VARDIR. Omzunda Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in alameti vardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in softa bayrağı ile çıkacaktır. O bayrak dört köşeli olup dikişsizdir ve RENGI DE SIYAHTIR. O’ndan bir hicr (hale) bulunur. O Resulullah Efendimiz (s.a.v.)’in vefatından beri açılmamış olup Mehdi çıkınca açılacaktır. Allah üç bin meleği Mehdi’ye yardım için gönderecek ve melekler O’na muhalefet edenlerin yüzüne ve arkasına vuracaktır. O, YAŞI OTUZ ILE KIRK ARASINDA (KIRK YAŞINDA) OLDUĞU HALDE GÖNDERILECEKTIR.”

Kaynak: http://library.islamweb.net/hadith/display_hbook.php?bk_no=285&pid=133595&hid=1058

[“MEHDI’NIN DOĞUM YERI MEDINE’DIR ]

Medine, Basra’da olan bir köy ve Seyyid Ahmed el Hasan’ a.s ın doğduğu yerdir. Zira Imam Mehdi(af) Samara dogumludur:

[İSMI HZ.MUHAMMED’IN ISMIDIR. ]

Hz. Muhammed saas demiştir ki: “BENIM ADIM AHMED, ben Abdullah’ım (Allah’ın kulu) ve adım İsrail’dir. Ve her kim ona emretmişse, bana emretmiştir. Ve Allah, İsrail’e ne demişse, beni ima etmiştir.” (Tefsir’ül Ayaşi c.1 s.44- Burhan c.1 s.95 – Bihar’ül Envar c.7 s.178)

[HICRET EDECEĞI YER BEYTÜL MAKDIS’DIR (KUDÜS). ]

Emirel Müminin (aleyhisselam) buyurdu: “Mehdi, Ekbel’dir (çukur gözlü), saçları dağınıktır, yanağında bir ben vardır, ONUN BAŞLANGICI DOĞU’DAN OLACAKTIR. Bu olduğunda, Süfyani huruç edecektir ve bir kadının hamileliği kadar hüküm sürecektir.”
Kaynak: Gaybet-i Numani s.316

http://www.al-shia.org/html/ara/books/lib-hadis/qiba_nomani/a23.html

İmam Ali (aleyhisselam) buyurdu: “Mehdi’nin Ehlibeyt’inden bir adam Mehdi’den önce Doğuda ortaya çıkacak ve 8 ay omzunda kılıç taşıyacaktır [.. ] KUDÜS’E ULAŞICAKTIR

Şeyh Kurani, Mumahidun s.110

Kaynak: http://library.islamweb.net/hadith/display_hbook.php?bk_no=285&pid=133579&hid=910

Diyorum ki:

a) Buradaki Mehdi, Imam Mehdi(af) olamaz, zira onun zuhuru Dogu bolgesinden degildir, hadislerde Mekke’dedir. Yani Imam Mehdi(af)’den once Dogu’dan bir Mehdi vardir.
b) Hadiste anladigimiz gibi bu Mehdi hatta Sufyani’den once zuhur edecektir, cunki Imam(as) bu Mehdi’nin ozelliklerini anlattiktan sonra “ Bu oldugunda” hitap ettiken sonra Sufyani’nin huruc edecegini anlatmistir. Peki Sufyani’den once kim vardir? Imam Caferi Sadık (a.s): “Sufyaniden önce Mısırlı ve YAMANI VARDIR”

KAYNAK:

http://shiaonlinelibrary.com/الكتب/1483_بحار-الأنوار-العلامة-المجلسي-ج-٥٢/الصفحة_212

(Bihar El Anvar, cilt 52 s. 210)

Sufyani’den once Mehdi olabilecek kisi Yemani’dir zira O bayraklarin en hayirlisi ve Imam(af) elcisi olacaktir.

c) Peki Dogu’dan cikacak bir Mehdi’nin oldugunu, ve bu Mehdi’nin Imam Mehdi(af) olamayacagini, ve bu Mehdi’nin Sufyani’den once zuhur edecegini ogrendigimize gore peki bu Dogu’dan gelecek olan Mehdi kimdir?

: Allah’ın Resulü (s.a.a) Buyurdu :EĞER BUNLARI GÖRÜRSENIZ YEMENLI GENCI TUTUN VE SAVUNUN KI O DOĞUDAN ÇIKACAK ve Mehdinin bayrağını sahib olan kişidir

Kaynak: ElMehdi-ul Moud Muntazar Bölüm 2 s 107

[YÜZÜNDE BIR BEN VARDIR. ]

Emirel Müminin (aleyhisselam) buyurdu: “Mehdi, Ekbel’dir (çukur gözlü), saçları dağınıktır, YANAĞINDA BIR BEN VARDIR, ONUN BAŞLANGICI DOĞU’DAN OLACAKTIR. BU OLDUĞUNDA [ .. ]
Kaynak: Gaybet-i Numani s.316
http://www.al-shia.org/html/ara/books/lib-hadis/qiba_nomani/a23.html

[O, YAŞI OTUZ ILE KIRK ARASINDA (KIRK YAŞINDA) OLDUĞU HALDE GÖNDERILECEKTIR.” ]

لفضل بن شاذان في إثبات الرجعة : حدثنا محمد بن علي بن حمزة العلوي ، قال : سمعت أبا محمد (عليه السلام)يقول : قد ولد وليّ الله وحجته على عباده ، وخليفتي من بعدي ، مختوناً ليلة النصف من شعبان سنة خمس وخمسين ومائتين عند طلوع الفجر

bana Muhammed b. Ali b. Hamza el-Alevi anlattı, dedi ki: Ebu Muhammed (imam Hasan el-Askeri a.s)‘ın şöyle dediğini duydum: “oğlum benden sonra Allah’ın velisi, kullarına hücceti ve halifesidir. O 255-CI YILIN ŞABAN AYINDA GECE, şafak sökene doğru doğdu.”
Kaynak: Hürr el-Amuli r.a, “İsbatul Hüdat”, 5/196-197, bab 31, 44-cü fasıl, hadis 679, 681, 682, 683 ve 684

Rivayette gordugumuz gibi, 12.Imam Mehdi(af) yaklasik 1160 yaslarindadir, yani 12.Imam(af) hakkinda bahsedilmesi imkansiz. Seyyid Ahmed el Hasan(as) [12.Imam(af)’dan once] Dogu’dan zuhur edecek Mehdi ve Yemani olup, 1968 veya 1967 dogumludur. 1999 yilinda zuhur ettigine gore 32 yasinda zuhur etmesi lazim. Peki bunu onceden Ehlibeyt(as) bildirmismiydi?

Muhammed oğlu Abdullah Cafer as’dan: “O, 32 YAŞINDA BAŞARILI BIR ADAM OLARAK ORTAYA ÇIKACAK. Öyle ki, bir grup insan ondan sırt çevirecek.” Seyid Şehid Muhammed Sadik El Sadr (Tanri ondan razi olsun) el Mevzu c.3 s.359

Evet gordugumuz gibi Imam Ali(as)’ nin hadisinde Otuz-Kirk yaslari arasinda oldugu halde gonderilen Mehdi, Yemani Seyyid Ahmed el Hasan(as)’ dir

IMAM AHMED EL HASAN A.S buyurdular:

“ALLAH’a and olsun ki, RASULALLAH ve babalarım, hiçbirşeyi benim hakkımda dememiş bırakmayıp ve onu açığa çıkartmışlardır. Beni dikkatlice, ismim ve sıfatlarımla ve doğduğum yere kadar vasfetmişlerdir. Benim hakkımda olan hiçbirşeyi dememiş bırakmamışlardır. Ve hiç bir şüphe benim davamda, bu beyanlardan sonra, olamazdır. Ve benim davam, öğlen ortasında olan güneşten daha aydındır.

DOĞRUDUR Kİ, BEN BİRİNCİ MEHDi ve VAATTE BULUNULAN YEMANİYİM!”

ALLAH’ın salat ve selamı, Hz. Muhammed (saas) ve onun Ehlibeyt’i (as), İmamlar ve Mehdiler üzerine olsun…


Yorum bırakın