İnsanlar, davayı kabul ettikten sonra ne yapmalı?

O (as) buyurdu: “Yapabileceğiniz her şeyle çalışın, zira o iblis ile olan bir savaştır, o mümkün olduğu kadar çok insanı cehennem ateşine götürmek istiyor. Ölümden sonra insanlar dünyayı (sadece) bir saat olarak görecektir, ondan neredeyse hiçbir şey bilmeyeceklerdir. O (iblis) mahlukatı saptırmaya dair olan vaadini gerçekleştirmek istiyor. Eğer o vaadedilen günü erteleyemezse, o halde seçilmiş kişiler hariç herkesi yoldan çıkarmak için vaadini gerçekleştirmeyi ister. [3]

Onun nihai karşılaşmayı geciktirmedeki son başarısızlığı ve İlahi vaadin 313’ün kendilerine karşı olan zaferleri ile gerçekleşmesi, onu korkutmak için daima kullandığı hedefinden saptırmayacaktır ve bu insanları kandırmaktır. Sizin zaferiniz insanları hidayet etmek iledir, onları hidayet etmek, sadece onların üzere delili koymak değil. Onları hidayet etmek için yapabileceğiniz her şeyi yapın. Ben size sadece yapabileceğiniz her şeyle iblise karşı savaşmanızı tavsiye ediyorum, onu ve insanlardan ve cinlerden olan askerlerini utandırın.”

Ve Ona (as) iblise (Allah ona lanet etsin) vurulacak en acı verici darbeyi sorduğumda, o (as) şöyle buyurdu: “Sen hadiste ve Athar’da okumadın mı: Ademoğlu secde ederse, iblisin yüzü kararır. [4]

Sana bir müddet önce gördüğüm bir rüyadan bahsedeceğim, belki de o sana meseleyi daha fazla açıklar: Büyük bir orduyu yönettiğimi gördüm, büyük savaşlar gerçekleşti, Ensarların ordusunda şehitler oldu, onların ruhları yükseldi, onlar çok güzel göründüler ve Peygamberler göğün kapısında onları karşılayarak ve onlarla çok mutlu olarak duruyorlardı. Ve bu Peygamberler arasında İbrahim (as) vardı ve o çok mutluydu. Ve onlar dedi ki: Allah Adem’i yarattığından beri bu olmamıştı, bu büyük sayıda (insanın) “Ben”e, Dünyaya, isteğe ve şeytana karşı zafer kazanması. Rüyanın sonu.

Sizden anlamanızı istediğim şey, iblisin yüzünün Allah’ın Hücceti’ne tam olarak uyduğunuz kadar kararmasıdır. İblisin reddettiği secde, onun yüzünü karartan şeydir, o Allah’ın Halifesine secde etmeyi reddetti ve insanları kandırmakla ve onları Allah’ın Halifesine secde etmeyi reddetmeye itmekle tehdit etti. Öyleyse onun yüzünü, amacının ve hedefinin bozulmasından daha fazla karartacak olan nedir?

Öyleyse, size başlangıçta söylediğim şey odur: insanları hidayet etmek üzere çalışın, onları Melekler gibi secde ettirtin ve onların Allah’ın Halifesine secde etmeyi reddetme hususunda kendisine uymalarını isteyen iblisi utandırın.”

Ve Allah’ın (svt) bizi Onun (svt) yeryüzündeki Halifesine secde edenler arasında kılması için ondan (as) bizler için dua etmesini istediğim zaman, O (as) buyurdu: “Allah hepimizi secde etmiş ilk kimseye ve ilk ibadet edene ve ilk Müslümana ve diller Kıyamet Günü sustuğunda konuşan kimseye secde edenlerin arasında kılsın.”
————————————————————————————-
[3]- Seçilmiş kişiler, Kaim’e (as) zafer verecek olan kişilerdir, Kaim (as) Kufe Mescidinde iblisin boynunu vuracaktır ve seçilmiş kişiler sayıca azdır, tıpkı Al-i Muhammed’in (as) pek çok rivayetinde zikredildikleri gibi, ki onlar yemekteki tuz gibidirler ya da gözdeki sürme gibi ve daha az, daha az. Ve ayrıca önceki kitaplarda, çünkü İncil Matta 22:14’de zikredildi ki: “Zira pek çoğu davet edildi, fakat azı seçildi.” Doğu Kiliseleri Toplantısı sayfa 97
[4]- Bakınız: el Kafi c.3 s.264, Hisal-i Saduk sayfa 616

Ahmed el Hasan
Salih Kul ile


Yorum bırakın